Hoe stop ik met gokken?

Goed bezig! De eerste stap is gezet. Jij wilt stoppen met gokken, maar hoe doe je dat? De belangrijkste stap bij een verslaving is hulp zoeken. Je voelt je ongelukkig, schaamt je voor de gokschulden en bent depressief. Het perfecte excuus om toch te gaan gokken. Mede hierdoor is het vaak lastig om in je eentje te stoppen met gokken. Wil je stoppen met gokken informeer dan je omgeving. Je partner, familie of vrienden kunnen je namelijk steunen bij het stoppen met gokken.

Stoppen met gokken gaat niet makkelijk zijn. Net zoals bij een drugs- of alcoholverslaving krijg je last van lichamelijke en mentale afkickverschijnselen. Jouw lichaam is zo gewend geraakt aan gokken, dat het tijd nodig heeft om te herstellen. En dat is geen pretje. Wees daarop voorbereid en volg de tips om te stoppen met gokken. help mij stoppen in 3 weken

Stappenplan: zo stop je bij ons met gokken

  1. Aanmelden: om van je gokverslaving af te komen kun jij je bij ons aanmelden voor een intensieve behandeling die 4 weken kan duren 
  2. Intake: na je aanmelding maken we direct een afspraak voor het intakegesprek. Er wordt gekeken of het behandelprogramma bij jou past. Bij een positief besluit en met een verwijsbrief van je huisarts kan je snel starten.
  3. Het bezoek: wij ontvangen je hartelijk op onze vestiging in Utrecht. Voorafgaand aan de gesprekken checken we of we alle benodigde documenten en informatie van je hebben ontvangen. 
  4. Behandeling: na de intake met een arts kom je naar onze verslavingsinstelling in Utrecht. Hier volg je van maandag t/m vrijdag van 09:00-16:00 en voor 4 weken lang een intensief programma. Wij zorgen voor koffie, thee, lunch en tussendoortjes. En in het weekend ben je gewoon thuis.
  5. Programma: in kleine groepen met maximaal 4 andere gokverslaafden volg je een dagprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor gokverslaving hulp. Vaak begeleidt door twee psychologen of therapeuten.

Tips om te stoppen met gokken:

1. Neem afscheid van je vrienden in de gokwereld en zoek mensen op die jou steunen;
2. Betrek je familie, vrienden of partner bij jouw keuze om te stoppen met gokken;
3. Meld je aan voor een behandeling gokverslaving;
4. Bedenk alternatieve activiteiten, zoals sporten, wandelen en vrienden opzoeken wanneer je de drang voelt om te gokken;
5. Bel een vertrouwenspersoon op als je op het punt staat weer de fout in te gaan.

Hoe raak ik van mijn gokverslaving af? 

Er is maar één oplossing om jouw verslaving de baas te blijven en dat is stoppen.  Niet een beetje, maar helemaal. Je blijft namelijk altijd een verslaafde. Je breinstructuur is veranderd en de enige manier om ‘clean’ te blijven is om niet meer naar het casino of die online goksite te gaan.